SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana "Fešta o' fizike"

. Objavljeno u Novosti

U organizaciji udruge Edukacijski inkubator i županijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika fizike Šibensko - kninske županije održana je "Fešta o' fizike" u petak 7. lipnja 2024. u OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš.

Fešta je okupila učenike osnovnih i srednjih škola, te njihove mentore, učitelje i nastavnike. Predstavili su se sa svojim radovima na zanimljiv, edukativan i inovativan način. Tema ovog javnog događaja bila je Peti element (vatra, voda, zemlja, zrak i …).

U uvodnom dijelu sudionicima se u ime udruge obratio Mladen Brajica prof., a u ime vijeća voditeljica Ivana Grabić-Marin, prof.. Fešta je započela glazbenim programom puhačkog orkestra Osnovne glazbene škole “Krsto Odak”, pod vodstvom profesorice Katice Brakus.

Našu školu predstavljali su radovi učenika četvrtog razreda elektrotehnike "Arduino u fizici", pod mentorstvom nastavnica Ivane Grabić Marin i Josipe Bilić, te rad učenice Antonie Lilić drugog razreda ekonomske "Control center AI".

"Sudjelujemo u EU izborima 2024"

. Objavljeno u Novosti

"Sudjelujemo u EU izborima 2024" je eTwinning projekt kojeg je pokrenula EPAS senior ambasadorica Martina Jerković iz naše škole u suradnji s partnericom Linn Jansson iz Arenaskolan u Švedskoj okupio je škole iz Hrvatske, Njemačke, Belgije, Španjolske, Slovenije i Litve.

Provodio se nizom aktivnosti za učenike iz zemalja Europske unije, članica EPAS programa tijekom školske godine 2023./2024. Projekt je imao za cilj educirati učenike o demokratskim procesima, institucijama Europske unije, te izborima za Europski parlament 2024 godine. U njega su bili uključeni učenici drugog i četvrtog razreda smjer ekonomist Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš. Kroz niz aktivnosti i primjenu IKT alata, učenici su razvijali kreativna rješenja, jačajući svoja znanja i vještine. Uključivao je: upoznavanje učenika s institucijama EU i njihovim funkcijama, edukaciju o izborima za EU parlament, organizaciju susreta s lokalnim i regionalnim predstavnicima, te zastupnicima u EU parlamentu čije su aktivnosti učenici pratili kroz dosadašnji rad EPAS programa.

Većina EPAS škola u Hrvatskoj ugostila je djelatnike EU direct ureda, koji su učenicima kroz održana predavanja nastojali približiti značaj i važnost izlaska na izbore, s posebnim naglaskom na EU izbore. Ova predavanja su ujedno bila i dio kampanje "Iskoristi svoj glas", koja je imala za cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u političkim procesima i kreiranju budućnosti Europe.

Održani Dani otvorenih vrata u našoj školi

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića organizirala je četvrtak 6. i petak 7. svibnja Dane otvorenih vrata. Školu su posjetili učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš koji su iz prve ruke, kroz praktične primjere srednjoškolaca i nastavnika upoznati s programima koje naša škola nudi.

Uz pregršt informacija i prezentacija, učenici - posjetitelji su mogli uživati i u slasticama koje su pripremili budući konobari te su pokazali zadovoljstvo prijemom, a mi se nadamo i upisu naših osnovaca u brojne i kvalitetne programe koje nudimo.

Dan škole obilježen izletom djelatnika u Omiš

. Objavljeno u Novosti

U petak, 31.5.2024. djelatnici naše škole zajedno s ravnateljem obilježili su taj dan prigodnim izletom u grad Omiš.

U Omišu su posjetili tvrđavu Mirabella koja je jedan od simbola ovoga grada kao i vožnja brodom kanjonom rijeke Cetine.
Posjetili su izletište Radmanove mlinice gdje su osim u prirodi uživali i u lokalnim delicijama ovog kraja.

Bogata kulturna i gastronomska ponuda obogatila ih je za još jedno predivno životno iskustvo.

Završna prezentacija Projekta "Kultura, turizam i strukovno obrazovanje - Hrvatska turistička kutija iznenađenja"

. Objavljeno u Novosti

Završna prezentacija projekta "Kultura, turizam i strukovno obrazovanje – Hrvatska turistička kutija iznenađenja" održana je 27. svibnja 2024. godine u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Projekt, financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta, imao je za cilj promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam.

Ravnatelj škole, Hrvoje Pekas, otvorio je događaj zahvalom nastavnici Martini Jerković za uspješno provođenje projekta. Učenicima je zahvalio na aktivnom sudjelovanju te im uručio zahvalnice za njihov trud i doprinos.

Pedagoginja škole, Slađana Pavičić Španja, pridružila se čestitkama, izražavajući želju za više kreativnih projekata u budućnosti koji će pomoći učenicima strukovnih zanimanja da jačaju svoje kompetencije i znanje.

Uspješno proveden projekt Industry Studio

. Objavljeno u Novosti

Učenica Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjera ekonomist Antonia Lilić uspješno je provela projekt Industry Studio u suradnji s udrugom Bioteka iz Zagreba.

Pri provođenju radionica imala je veliku pomoć Martine Jerković univ.spec.oec. prof.izvrstan savjetnik, koja je svojim stručnim znanjem doprinijela finalnom ishodu samoga projekta koji je bio podijeljen na 5 radionica koje je učenica provela sa svojim kolegama iz 1.g razreda.

Radionice su se provodile od 3. ožujka do 6. svibnja. Cilj radionica je bio promoviranje lokalnog poduzetništva koristeći digitalne alate. Na ovaj način su polaznici radionica usvojili temeljna znanja koja su potrebna kako bi promovirali svoj posao te je za očekivati da će svoje stečeno znanje iskoristiti na najbolji način.

Učenik Franco Kosor primjenom AI izradio film za projekt Kultura, turizam i strukovno obrazovanje

. Objavljeno u NovostiUvođenje umjetne inteligencije u obrazovni sustav omogućilo je povezivanje učenika/nastavnika kroz suradničko učenje omogućujući učenicima kontrolu nad svojim učenjem i kreiranjem slobodnog vremena. Provođenjem projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje primjenom suvremene tehnologije omogućilo je lakšu dostupnost primjenom suvremenih metoda i oblika poučavanja te komunikacije između nastavnika i učenika u procesu realizacije zadataka.

Prilikom izrade videozapisa učenik trećeg razreda Franco Kosor s kolegicama Anom Vukušić, Petrom Marić i Anom Močić uz mentorstvo nastavnice Martine Jerković univ.spec.oec., koristio je Microsoft Clipchamp uređivač videozapisa vrlo jednostavne primjene za stvaranje videozapisa, slika i audio datoteka uz dodavanje teksta i efekata.

Održana ljetna škola projekta iz programa Erasmus+ EUsolis aktivnosti Jean Monnet

. Objavljeno u Novosti

Ljetna škola projekta iz programa Erasmus+ održana je u okviru EUsolis projekta u Elektrotehničkoj školi u Splitu od 8. – 10. svibnja. Riječ je o Erasmus+ projektu, aktivnost Jean Monnet, EUsolis – Solidarna Europa za uključivo društvo, u kojem je naša škola uključena kao pridruženi partner. Riječ je o trogodišnjem projektu čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Iz naše škole u projektu sudjeluje nastavnica dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

Srednjoškolski profesori, knjižničari i pedagozi iz 13 srednjih škola aktivno su radili na izradi nastavnih materijala aktualnih tema vezanih uz EU. Tim u kojem je sudjelovala dr. Zmijanović bavio se temom Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja.

PROGRAMI