SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stablo europskih vrijednosti!

. Objavljeno u Novosti

Učenici drugog razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomist ujedno i junior ambasadori uredili su školski kutak namijenjen Školi ambasadoru Europskog parlamenta. Postavili su Stablo europskih vrijednosti i slikovni prikaz Europskog parlamenta.

Ovime uređenje nije završeno, ono se nastavlja.

Zahvale učenicima Anatei, Pauli, Ozani, Anđeli, Mariji, Duji, Šimunu, Ivanu, Anti, Danijelu, Jeleni, Maji, Lani i Ivi na uloženom trudu i radu.

Martina Jerković univ.spec.oec.

Erasmus+ Partnerstvo Hrvatska - Francuska

. Objavljeno u Novosti

21.10.2021. održan je prvi virtualni sastanak učenika i nastavnika u sklopu Erasmus+, eTwinning projekta Partnerstvo Hrvatska - Francuska.

Cilj prvog virtualnog sastanka bio je bolje međusobno upoznavanje na projektu Partnerstvo Hrvatska - Francuska. Učenici su pripremili prezentacije/video uratke o školi, gradu, državi, kulturi te obrazovnom sustavu. Na sastanku su prisustvovali učenici naše Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i učenici iz Francuske Lycée Pierre-Marie Théas Ecole Collège Institut Familial koji će doći u Hrvatsku kao dio Erasmus+ Partnerstva Hrvatske - Francuske.

Sudjelovalo je ukupno 20 učenika i 2 mentora učenicima na projektu Partnerstvo Francuske - Hrvatske Emmanuel Prevoust iz Lycée Pierre-Marie Théas Ecole Collège Institut Familial i Martina Jerković iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš.

Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš predstavljali su učenici junior ambasadori EU parlamenta trećeg razreda smjer ekonomist: Mia Džapo, Petra Vukušić, Laura Prpa, Katarina Knežević, Danijel Goreta, Marija Marin, Lana Elez, Gabriela Bitunjac i Karla Kranjac.

Obilježavanje Svjetskog dana rječnika u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Povodom Svjetskog dana rječnika, 16. listopada, 2021. godine, aktiv jezika Škole, odnosno svi profesori stranih jezika te hrvatskog jezika, uz pomoć školske knjižničarke uključili su učenike gotovo svih razreda u organizaciju i sudjelovanje u manifestaciji obilježavanja ovog dana.

Manifestacija se odvijala od 15. do 18. listopada u prizemlju glavne školske zgrade, u učionici br. 15 s prethodnim pripremama tijekom nastave hrvatskog i stranih jezika.

Učenici su tijekom nastave pripremili prezentacijske, samostojeće plakate i izložili rječnike po vrstama unutar učionice. Članovi sekcije "Mladi knjižničari" dočekivali su "goste", svoje suučenike, koje su nastavnici dovodili tijekom sata u aktualnu učionicu.

Uz upute i kratko predavanje nastavnika učenici su samostalno istraživali rječnike, leksikone i enciklopedije. Košarica na sredini prostorije sadržavala je kartice s trima pojmovima, koje je trebalo potražiti u primjerenom rječniku ili leksikonu.

Primijećeno je da se učenici zadnjih godina sve manje služe tiskanim rječnicima te se s toga gubi sposobnost snalaženja u abecedi, a informacije "pokupljene" s Interneta često nisu potpuno točne ni precizne. S toga se ovom aktivnošću pokušalo, nadamo se uspješno, potaknuti učenike na ponovno učestalo korištenje rječnika.

Drugi posjet učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš kulturno - povijesnim destinacijama grada Šibenika

. Objavljeno u Novosti

Još jedna grupa učenika, ovoga puta svi prvaši (gimnazijalci, ekonomisti, elektrotehničari) posjetili su 14. listopada, 2021. godine u jednodnevnom izletu kulturno – povijesne destinacije grada Šibenika.

Ovo je našim prvašima prvi izlet od upisa u novu školu, a vodili su ih njihovi razrednici, prof. Ivana Juričev Jelovčić, prof. Josip Pulić te školska knjižničarka prof. Robertina Hrstić.

Učenici su, u sklopu kurikuluma povijesti, zemljopisa i ekonomije temeljito upoznali šibenske tvrđave koje su u tom trenutku bile dostupne posjetiteljima: tvrđavu sv. Mihovila i tvrđavu Barone.

Suvremeni digitalni pristup predstavljanju navedenih povijesnih lokaliteta u kombinaciji s tradicionalnim vodstvom turističkog vodiča oduševio je učenike.

Posjet hotelskom naselju AmAdria Park i hotelu D-resort Šibenik

. Objavljeno u Novosti

Učenici 1.f i 2.f razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš bili su na terenskoj nastavi u hotelskom naselju AmAdria Park i hotelu D-Resort Šibenik.

U AmAdria Parku nas je dočekao direktor hotela Jure, gosp. Ante Pavić. U njegovoj pratnji učenici su obišli sve poslovne prostorije hotela. Fokus obilaska bio je na kuhinjskom bloku hotela i blagovaonici, odnosno restoranu. Učenici su upoznali način i sustav rada počevši od prijema gostiju, smještaja te svih ugostiteljskih usluga koje hotel nudi. Nakon obilaska hotela, učenici su posjetili kongresni centar gdje se upravo odvijao skup farmaceutskih tvrtki.

Potom smo otišli u hotel D-Resort Šibenik gdje nas je dočekao F&B manager koji nas je proveo kroz restoran i kuhinju restorana.

Cilj izleta bio je upotpuniti teorijska znanja o ugostiteljskoj djelatnosti, hotelijerstvu i restoraterstvu.

Učenici naše škole sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu "European correlations"

. Objavljeno u Novosti

Učenici 3.A razreda naše škole, pod mentorstvom prof. Olge Nerlović i prof. Zlate Bilandžije, od siječnja 2021. do lipnja 2021. godine, sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu "European correlations".

Službena potvrda o kvalitetno odrađenom projektu te izvanrednom učeničkom zalaganju tijekom provedbe, stigla je 08.10.2021, u obliku "Nacionalne oznake kvalitete".

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinning projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji.

Projekt "European correlations" dobio je nacionalnu oznaku kvalitete zahvaljujući radu i trudu učenika 3.A razreda na čemu im zahvaljujemo i čestitamo.

Svjetski dan učitelja

. Objavljeno u Novosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj među kojima je i naša Martina Jerković univ.spec.oec., profesorica ekonomske grupe predmeta.

Povjerenstva za nagrađivanje odabralo je 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2020./2021.

Virtualna dodjela nagrada pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika koju organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja na međunarodni Dan učitelja, održava se u utorak, 5. listopada 2021. godine s početkom u 10 sati, kada će se prof. dr. sc. Radovan Fuchs obratiti s čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim radnicima.

PROGRAMI