SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Završena prva faza pilot projekta EduMediaTest

. Objavljeno u Novosti

Završena je prva faza pilot projekta EduMediaTest sufinancirana sredstvima Europske komisije kroz program Medijska pismenost za sve (Media Literacy for All) koju vodi Audiovizualno Vijeće Katalonije u suradnji sa Sveučilištem Pompeu Fabra u Barceloni te regulatorima audiovizualnih medijskih usluga iz Hrvatske, Slovačke, Francuske, Portugala i javnim obrazovnim institucijama – Nacionalnim centrom audiovizualnih medija i komunikacija iz Grčke te Dublin West Education Centrom iz Irske.

Pilot projekt u Republici Hrvatskoj provodi se pod pokroviteljstvom Agencije za elektroničke medije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U pilot fazi projekta EduMediaTest, alat se koristio u partnerskim školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Portugalu, Slovačkoj, Kataloniji/Španjolskoj, Grčkoj i Irskoj, a nakon što ga Europska komisija prihvati, bit će dostupan svima putem internetske stranice s otvorenim pristupom.

Prvu fazu projekta činila je evaluacija medijske pismenosti učenika u dobi do 14 do 18 godina putem interaktivnog upitnika, dok će u drugoj fazi, biti ponuđeni obrazovni materijali s aktivnostima za razvoj medijske pismenosti, koje će nastavnici moći koristiti na temelju rezultata evaluacije učenika.

Završen Pilot projekt "Škola Budućnosti"

. Objavljeno u Novosti

Učenici koju su sudjelovali u razvijanju chatbotova ovog proljeća u Pilot projekt "Škola Budućnosti" - IT tvrtki INFOBIP i STEMI uspješno završili ovogodišnji rad s današnjim danom i uručenjem potvrda.

Veliko hvala stručnjacima INFOBIP-a Marinu Trošelju, Mariji Šutalo, Luki i Franu!

Kratki osvrt na rad pogledajte u Sway-u OVDJE.

Mentorica u SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univv.spec.oec.

Završen međunarodni eTwinning projekt Vremenska kapsula

. Objavljeno u Novosti

Međunarodni eTwinning projekt Vremenska kapsula registriran na Twinspace-u u studenom, završen je u lipnju 2021. Sudjelovalo je 22 nastavnika i 109 učenika iz deset zemalja.

Iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš sudjelovale su ekonomistice/maturantice grupa A VT-a: Magdalena Elez, Wanessa Goreta, Karmen Bešker, Dora Čupić, Mia Čupić, Kata Barišić, i Marija Dželalija. Bravo cure i sretno u novim životnim izazovima koji Vam dolaze!

Sve o projektu možete vidjeti na Sway-u OVDJE.

Voditeljica projektnih aktivnosti u SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univ.spec.oec.

Zahvalnica za sudjelovanje na Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki

. Objavljeno u Novosti

Velike čestitke našim ovogodišnjim maturanticama ekonomisticama koje su predstavile vježbeničku tvrtku Zagoranka d.o.o. na Državnoj smotri - Virtualnom sajmu VT!

Zahvalnica stigla s današnjim danom. Bravo cure i sretno u budućim životnim izazovima vaša mentorica Martina Jerković univ.spec.oec.

Školski projekt "Učimo u dvorištu – COVID učionica"

. Objavljeno u Novosti

Tijekom školske godine učenici 2.b razreda elektrotehnike i 2.c razreda elektroinstalateri bili su aktivni sudionici navedenog projekta.

Navedene aktivnosti projekta:

  • izrada klupa i sjedala, njihovo bojanje i postavljanje
  • uređenje zelenih otoka i sadnja biljaka: ljekovite, ukrasne, autohtone...

Cilj projekta bio je prepoznati važnost suradnje škole i lokalne zajednice, razviti interes za praktični rad, razviti ekološku svijest i motivirati učenike na volonterski doprinos uređenju zajedničkog prostora.

Očekivani ishodi: uređen i izgrađen prostor za edukaciju, rekreaciju i druženje, upoznavanje učenika, djelatnika i šire javnosti s mogućnostima iskorištavanja otpadnog materijala iz tvornica, garaža, vulkanizera... Razvijanje socijalnih kompetencija učenika i djelatnika te svih sudionika projekta i stvoriti ugodnije mjesto za druženje ostvareni su i realizirani u potpunosti.

Svojim aktivnostima učenici su doprinijeli izradi ugodnog kutka za druženje i učenje na otvorenom, a opet izdvojenom, natkrivenom prostoru koji omogućuje mir i rad.

Projekt se provodio tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Ivana Grabić-Marin, prof.mentor

eTwinning projekt Wellnes 4 prehrana, obrazovanje, vježbanje i eMocionalno učenje

. Objavljeno u Novosti

Završen međunarodni eTwinning projekt Wellnes 4 prehrana, obrazovanje, vježbanje i eMocionalno učenje koji je započeo u mjesecu siječnju, a u kojem su sudjelovali nastavnici i učenici iz Hrvatske, Turske, Ukrajine, Italije, Portugala i Albanije ukupno 12 nastavnika i 70 učenika.

Život čovjeka povezan je s tijelom i umom, moralnom i smrtnom, mentalnom i materijalnom, emocionalnom i umjetnom inteligencijom. Naša motivacija leži na djelovanju čovjeka koji sam pokreće promjene za svijet. U postizanju ovoga glavni cilj projekta je bio odgovoriti na suvremene globalne izazove.

Pojedinosti u nastavku objavljene na web stranici škole, Facebook Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš škola ambasador Europskog parlamenta i Facebook Škole ambasadori Europskog parlamenta.

Voditeljica projekta u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univ.spec.oec.

Izgradnja održivih ekonomija i društava u Europi/ Building sustainable economies and societies in Europe

. Objavljeno u Novosti

eTwinning projekt u kojem su u radnim međunarodnim timovima sudjelovali učenici trećeg razreda smjer ekonomist Andrija Čupić, Ivana Ikica, Valerija Dizdar, Elizabet Dabro, Mate Goreta, Luka Bilać i Filipa Dizdar uspješno zaključen planiranim završnim aktivnostima.

Pojedinosti u nastavku objavljene na web stranici škole, Facebook Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš škola ambasador Europskog parlamenta i Facebook Škole ambasadori Europskog parlamenta.

Voditeljica projekta u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univ.spec.oec.

eTwinning projekt "Know your city, share your town, love your neighbourhood"

. Objavljeno u Novosti

Učenici 3.A razreda gimnazije pod mentorstvom prof. Olge Nerlović i prof. Zlate Bilandžije su sudjelovali u eTwinning projektu "Know your city, share your town, love your neighbourhood".

U projektu je sudjelovalo ukupno 12 škola iz Hrvatske, Italije, Litve, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske.

Cilj ovog projekta je da učenici upoznaju gradove iz država sudionika projekta, razbiju predrasude koje postoje o nekim zemljama te predstave svoj grad u najboljem svjetlu. Također kroz projekt učenici sagledavaju aspekte koji bi mogli utjecati na kvalitetniji život u njihovoj sredini.

PROGRAMI