SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Osnovne informacije o projektu

. Objavljeno u Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš

NAZIV PROJEKTA: „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš“

KORISNIK: Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.972.141,03 kuna

EU SUFINANCIRANJE PROJEKTA: Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. u iznosu 797.043,43 kuna

NACIONALNO SUFINANIRANJE PROJEKTA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini sufinancira projekt u iznosu 668.294,68 kuna, dok preostalih 506.802,92 kuna sufinancira Šibensko-kninska županija.

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 04.08.2017. – 04.02.2019.

OPIS PROJEKTA: Projekt obuhvaća aktivnosti zamjene fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova te pojačanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI: Provođenjem ovih energetskih mjera zgrada škole će se u potpunosti obnoviti te će se ostvariti energetske uštede i smanjenje emisije CO2 od preko 87%, a postići će se energetski razred škole A+. Također, realizacijom ovog projekta ostvarit će se i značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a kako se škola nalazi na području posebne državne skrbi doprinijet će i ravnomjernom razvoju Šibensko-kninske županije.

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA O PROJEKTU:
Ivan Zeljko, ravnatelj škole; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

RELEVANTNE INTERNETSKE STRANICE:

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU 425 KB

Završena energetska obnova Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu!

. Objavljeno u Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu održana je završna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića". Konferenciji su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, njegove suradnike i ravnatelja škole Ivana Zeljka, nazočili gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici JU Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

"Šibensko – kninska županija sufinancirala je energetske obnove tri škole kojima smo osnivači: OŠ Kistanje, SŠ Ivana Meštrovića Drniš i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Županija je u sufinanciranju sudjelovala s iznosom od 25 posto, dok je 40 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 35 posto iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na lokalnoj i regionalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU" - istaknuo je župan Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Projekt, započet u kolovozu 2017. godine, pripremila je i provela Srednja škola Ivana Meštrovića u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije koja je ujedno sudjelovala i u njegovoj provedbi. Uspješnim dovršetkom projekta škola je dobila zamijenjene fasadne zatvore, postavljeni su novi toplinski oblozi vanjskih zidova, pojačani su toplinski oblozi ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije čime su ostvarene energetske uštede i smanjenje emisije CO2 od preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A+.

Postupak javne nabave za radove na energetskoj obnovi Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima

. Objavljeno u Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIV NA PRETHODNO SAVJETOVANJE 493 KB
2. DOKUMENTACIJA O NABAVI 1,09 MB
3. GLAVNI PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE PREDMETNE ZGRADE 80,8 MB
4. TROŠKOVNIK 131 KB

Održana početna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš"

. Objavljeno u Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš

U jednom od razreda prizemlja glavne školske zgrade 30.10. ove godine u 11 sati održana je početna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš".

Projekt je započeo u kolovozu 2017. godine i trajat će do studenog 2018., a pripremila ga je SŠ Ivana Meštrovića Drniš u suradnji sa Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.353.273,00 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 905.306,25 kn.

Projekt obuhvaća zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačavanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije. Zgrada će ovom obnovom u konačnici imati energetski razred A +.

Na konferenciji nazočnima se obratila dožupanica Darija Puljić, glavni projektant August Majer je predstavio projekt, a ravnatelj Srednje škole Ivan Zeljko izložio je u prezentaciji kratku povijest Škole te predstavio njene sadašnje prostore i opremu.

Za energetsku obnovu Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš potpisan Ugovor vrijedan 2.353.273,00 kn

. Objavljeno u Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš

Nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske u Kninu potpisano je 14 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava, u vrijednosti većoj od 180 milijuna kuna, za projekte važne za gospodarski razvoj Grada Knina i Šibensko-kninske županije. Od toga su Centar za tehnologije i poduzetništvo Trokut i Adriatic Business Centar u Šibeniku dobili čak po 20 milijuna kuna.

Nepovratna sredstva dodijeljena su i za energetsku obnovu niza škola, dječjih vrtića i stambenih zgrada u Šibeniku, Drnišu, Kistanjama i Kninu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić i ministar graditeljstva Predrag Štromar popisali su Ugovor za Energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Drniša. Vrijednost investicije je 653.099,27 kn.

Ravnatelj Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša prof. Ivan Zeljko i ministar graditeljstva Predrag Štromar potpisali su Ugovor o Energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu vrijednost kojega je 2.353.273,00 kn.

PROGRAMI