SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvannastavne aktivnosti u školi

U školi se održava literarna sekcija koja djeluje individualno i objavljuje radove u rubrici ove stranice pod nazivom "Književni list" te na raznim natječajima kreativnog pisanja, a također i dramska sekcija koja "oživi" po potrebi - za priredbe i natjecanja. Mentorice učenicima za ove sekcije su profesorice hrv. jezika i književnosti te školska knjižničarka.

Sekcija vezana za rad u knjižnici pod nazivom "Mladi knjižničari" obuhvaća širok opseg poslova od obrade knjiga do sudjelovanja u različitim projektima, uređivanja panoa i pripremanja školskih i izvanškolskih priredaba. Sekcija sudjeluje u suradnji s izvanškolskom gradskom zajednicom, njenim ustanovama i udrugama.

Povremeno u školi djeluje i debatni klub (mentorica: prof. Jelena Lojić) te školski bend (probe su u školskoj knjižnici).

Prof. Lijljana Bjegović vodi sekciju aerobik za zaposlenice škole i učenice, dva puta u tjednu u dobro opremljenoj školskoj dvorani te vodi vježbanje u teretani škole za zaposlenike škole, također dva puta tjedno.

Drugi oblik izvannastavnih aktivnosti, a zapravo tijesno vezan za nastavu su - stručne ekskurzije. 

Stručne ekskurzije planiraju se svake godine kao dio Školskog kurikuluma te su vezane za pojedine nastavne predmete.

Grad Drniš, s obzirom na malen broj stanovnika, ima raznovrsnu ponudu izvanškolskih aktivnosti nevezanih izravno za Školu, a u kojima sudjeluju upravo učenici Škole, koji tako mogu zadovoljiti svoje rekreativne sportske i kulturno-umjetničke potrebe. 

PROGRAMI