SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola budućnosti - Innovation day 2022.

. Objavljeno u Novosti

INNOVATION DAY 2022. - Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisti 2g razreda Ante Malenica, Lana Solomun i Šimun Dželalija, učenici 1g razreda Hrvoje Durdov i Josip Čupić s mentoricom iz škole Martinom Jerković univ.spec.oec. prisustvovali završnom eventu Škole Budućnosti 2022., Innovation Day u Infobipovom najvećem inovacijskom centru, kampus Alpha Centauri, čime je Zagreb i Hrvatska pozicionirana na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe.

Chatbotovi naših učenika su ATLAS i BEACH. Ove godine na projektu Škola Budućnosti sudjelovalo je 2132 učenika, 364 učitelja i 128 škola. Izrađeno je 505 chatbotova, 238 objavljenih projekata, 7500+ treniranih botova, 6800+ razgovora s botom i 27300+ poruka.

Zahvaljujemo se Gradu Drnišu i Općini Ružić!

Dio atmosfere pogledajte u kolažu fotografija.

eTwinning projekt "Marko Marulić 500 godina prvotiska JUDITA" dobio Nacionalnu oznaku kvalitete

. Objavljeno u Novosti

eTwinnig projekt "Marko Marulić 500 godina prvotiska JUDITA" dobio Nacionalnu oznaku kvalitete.

eTwinning oznaka kvalitete daje se učiteljima sa izvrsnim eTwinning projektima. Oznaka kvalitete potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i evropske standarde.

Sve čestitke učenicama Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisticama 2g razreda Mariji Begonji, Pauli Goreti, Anđeli Matić, Jeleni Pastuović, Marijeti Ćevid i Maji Silov te mentorici i autorici projekta Martini Jerković za osvojenu Nacionalnu oznaku kvalitete. Bravo!

Školski projekt 2021./2022. "Skitam se i snimam"

. Objavljeno u Novosti

Tijekom nastavne godine na dvije teme „Svjetlost“ i  "Život znači voda i šuma"  učenici su snimali fizičke pojave i lokalitete koje su obilazili tijekom slobodnog vremena u šetnji, na školskom izletu ili obiteljskim izletima i odmorima. 

Da slika znači tisuću riječi, stara je izreka, koja vrijedi i na ovim dvjema (realnim i virtualnim) izložbama. Naime, izložbe su bile postavljene u prostorijama škole, hodniku i oglasnim panoima te se istovremeno putem poveznice, odnosno QR koda moglo pristupiti digitalnim izložbama u Forms aplikaciji. Gledajući izložbu mogla se ocijeniti svaka slika i tako sudjelovati u odabiru najljepše slike, odnosno fotografije. Virtualne izložbe bile su otvorene do kraja svibnja kako bi se najbolje tri fotografije iz obje teme svečano proglasile na školskoj priredbi povodom Dana škole 3.6.2022.

Naši učenici sudjelovali u projektu Škola budućnosti 2021/2022.

. Objavljeno u Novosti

Biti učitelj jedan je od najvažnijih poslova i uloga u društvu.

Kroz projekt "Škola budućnosti" gradimo most između škola i tehnološke industrije te stvaramo zajednicu učitelja heroja koje ćemo usmjeravati i educirati najmodernijim znanjima i načinima rada iz industrije.

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisti i ambasadori EU parlamenta 1G razreda Hrvoje Durdov i Josip Čupić te učenici 2G razreda ekonomista Ante Malenica, Lana Solomun i Šimun Dželalija sudjelovali su u projektu uz mentorstvo iz INFOBIPA, gosp. Vedrana Vedriša, i nastavnice Martine Jerković univ.spec.oec. 

[VIDEO] Učenici 3.a razreda predstavili našu školu budućim učenicima

. Objavljeno u Novosti

Dragi osmaši, učenici 3.a razreda Srednje Škole Ivana Meštrovića Drniš snimili su kratak video s ciljem predstavljanja škole budućim učenicima.

Nadamo se da će vas video potaknuti da istražite više o našoj školi, projektima u kojima učenici sudjeluju i mogućnostima koje vam ona nudi.

Predstavljanje naših učenika na Državnoj smotri Vježbeničkih tvrtki 2022.

. Objavljeno u Novosti

Čestitke i zahvala za lijepo predstavljanje na Državnoj smotri Vježbeničkih tvrtki 2022., našim junior ambasadoricama EU parlamenta ekonomisticama Ivani Ikici, Elizabet Dabro i Valeriji Dizdar i njihovoj mentorici univ.spec.oec. Martini Jerković.

Učenice su kroz zadane pojedinačne zadatke i izradu interaktivnih promotivnih materijala predstavile rad vježbeničke tvrtke Leaforyou d.o.o. kojoj je osnovna djelatnost prodaja biljaka i sadnog materijala s naglaskom na autohtone biljke i sjemenke.

Državna smotra se i ove godine realizirala putem platforme e-Twinning u organizaciji Prve ekonomske škole Zagreb i Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a pod pokroviteljstvom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. 

Učenici naše škole prisustvovali na Danima poduzetnika Drniš 2022.

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš junior ambasadori EU parlamenta ekonomisti trećeg razreda sa senior ambasadoricom Martinom Jerković univ.spec.oec. prisustvovali na Danima poduzetnika Drniš 2022.

Učenici su slušali i aktivno sudjelovali na edukativnim predavanjima Financijski instrumenti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Osnove brendiranja na društvenim mrežama.

 

PROGRAMI