SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učiti kako učiti - preporuke za bolje učenje

Napisao/la Administrator . Objavljeno u Kutak psihologa

Kad dođe vrijeme intenzivnog ispitivanja znanja pred kraj školske godine, učenici se ponekad osjećaju preopterećeno i zabrinuto jer nisu sigurni hoće li uspjeti naučiti sve na vrijeme. Neki učenici imaju dojam da ne znaju odakle krenuti i kako se organizirati. A jedan dio je u strahu jer su otkrili da zapravo ne znaju kako bi trebali učiti.

Učenje je vještina koju možemo uvježbati. Postoje strategije koje nam u tome mogu pomoći, ali i neke preporuke koje olakšavaju proces učenja. Budući da su brojni naši i strani stručnjaci već izradili materijale za uvježbavanje učenja, evo nekih materijala koji mogu pomoći u organizaciji vlastitog učenja i u pružanju podrške onim učenicima kojima je to potrebno.

Slobodno se poslužite i drugim izvorima informacija koji mogu doprinijeti kvaliteti vlastitog, ali i tuđeg učenja.

Kako kontaktirati psihologinju?

Napisao/la Administrator . Objavljeno u Kutak psihologa

Naša škola u ovom trenutku ima oko 200 učenika od kojih svaki ima svoja jedinstvena iskustva, obiteljske prilike, očekivanja i želje. Kao i svim mladim ljudima, i našim učenicima se tijekom školovanja događaju razne promjene od kojih će neke imati velik utjecaj na njihove daljnje živote.

Budući da s promjenama često idu i nedoumice, neodlučnosti, a ponekad i problemi, mladim ljudima je povremeno potrebna podrška ili savjet starijih ljudi iz njihove okoline. Za to se učenici uvijek mogu obratiti svakom svojem nastavniku, stručnim suradnicima ili ravnatelju koji će rado odvojiti vrijeme za razgovor.

Jedna od osoba kojoj se svatko može obratiti i uputiti pitanja, prijedloge i poruke o temama koje su mladim ljudima važne je školska psihologinja koja ima svoj ured na zadnjem katu gornje škole. Ipak, nekima će to biti teško i gotovo nemoguće jer nemaju običaj svoje probleme iznositi u razgovoru s ljudima izvan svojeg bliskog obiteljskog ili prijateljskog kruga. Zbog toga je psihologinja, uz to što je na raspolaganju za razgovore u svom uredu, otvorila e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koju joj se mogu poslati poruke.

PROGRAMI