SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učenici predstavili nastavnicima svoj Erasmus+ projekt „Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Učenici koji su sudjelovali u razmjeni mladih u sklopu projekta „Youth for volunteering“ predstavili su svoje aktivnosti nastavnicima škole.

Na sjednici nastavničkog vijeća 7.5.2024., pet sudionika projekta (učenika 2.A, 3.A i 4.A) prikazalo je prezentaciju kojom su opisali svoj boravak u Zagrebu. Uz prezentaciju, učenici su ispričali i detalje koji su im se najviše usjekli u pamćenje – od dobrog druženja, zanimljivih radionica, izuzetne atmosfere, pa sve do plesova i nagradnih igara kojima su pojedini sudionici predstavili kulturno naslijeđe svojih zemalja.

Posebno su istaknuli upoznavanje s radom brojnih udruga koje djeluju u području podrške osobama koje imaju određenih teškoća. U sklopu svojih projektnih aktivnosti posjetili su više udruga i naučili kako se organizira i provodi podrška ljudima kojima treba pomoć. Također su naučili kako se volontiranjem može pomoći udrugama i pridonijeti razvoju društva.

Erasmus+ projekt "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dana 15.03.2024. u 8:00 učenici 4.a (Nika Duvančić i Iva Perlić), 3.a (Sara Živković i Frane Vrbatović) i 2.a (Mari Malenica i Lara Jerković) su se, umjesto u školske klupe, uputili u Zagreb u pratnji prof. Alena Tomića. Povod ovom putovanju bio je Erasmus+ projekt "Youth for Volunteering" koji je, u ime naše škole, vodio Marko Užarević iz udruge Platypus, a u kojem su, osim učenika naše škole, sudjelovali i učenici Medicinske škole Šibenik, Sedme beogradske gimnazije (Srbija), privatne škole SABA iz Skopja (Makedonija) te umjetnička škola Liceul de Arte "Aurel Popp" iz Satu Marea (Rumunjska) sa svojim nastavnicama.

Sudionici ovog projekta su bili smješteni u Timeout Heritage Hotelu u Ilici gdje su se odvijale i radionice ovog projekta u prijepodnevnim satima. Uz radionice, od kojih su neke i sami učenici osmislili te vodili, također su i volontirali u nekim udrugama poput PET Plus, Ocean Znanja, Ženska soba, Prijatelji životinja, Plavi telefon i Krijesnica.

Učenici otputovali na razmjenu mladih u Erasmus+ projektu "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Šestero učenika Srednje škole Ivana Meštrovića otputovalo je uz pratnju nastavnika Alena Tomića u petak ujutro iz Drniša kako bi se u Zagrebu sastali s ostalim sudionicima Erasmus+ projekta "Youth for volunteering". Projekt okuplja ekipe iz četiri države i pet škola, provodi se u sklopu aktivnosti KA-152 (razmjena mladih), a nositelj mu je naša škola.

Uz naše učenike, u projektu sudjeluju i mladi iz Medicinske škole Šibenik, rumunjske Liceul de arte "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije iz Srbije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije. Cilj im je kroz različite radionice, aktivnosti i prezentacije upoznati mogućnosti volontiranja u raznim državama, razmijeniti iskustva i potaknuti volonterske aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Uz to, svi će se učenici međusobno povezati, uvježbati prezentacijske i govorne vještine.

Ekipa se vraća 23.3. nakon čega će rezultate svojih aktivnosti predstaviti javnosti.

Projektni partneri projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Uz Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš u projektu sudjeluju učenici i i djelatnici Medicinske škole Šibenik, rumunjske Srednje umjetničke škole "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije.

Medicinska škola Šibenik bavi se obrazovanjem učenika u području zdravstva i farmacije. U školi se učenici osposobljavaju za zanimanje medicinska sestra opće njege-medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/ka, sanitarni tehničar/ka, farmaceutski tehničar/ka, zdravstveno-laboratorijski tehničar kroz četverogodišnji program i petogodišnji program. Škola je kroz svoje dugogodišnje postojanje osvojila niz nagrada, a sudjelovali su i u brojnim projektima. Svake školske godine provode više Erasmus+ projekata i pružaju svojim učenicima mogućnost da dio praktičnog rada iskušaju i u inozemnim institucijama. Odnedavno su i nositelji Erasmus+ akreditacije.

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Youth Exchange - "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dragi učenici,

najprije vam se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i prijavi na natječaj za sudjelovanje u Erasmus + projektu Youth Exchange - "Youth for volunteering" te vam ovim putem ujedno objavljujemo rezultate provedenog natječaja. Ukupno se za sudjelovanje u projektu prijavilo 10 učenika. Imali smo poprilično težak izbor jer su svi prijavljeni udovoljavali osnovnim kriterijima i kvalitetno obrazložili svoju motivaciju, iznijeli zanimljive argumente i stavili povjerenstvo u nezavidnu situaciju izbora nazovimo najboljih među najboljima.

Na osnovu pristiglih prijava tročlano povjerenstvo (Ivan Pilić, prof., Slađana Pavičić Španja, pedagogica i Alen Tomić, prof.) odlučilo se za sljedećih šest učenika koji će sudjelovati u projektu u Zagrebu u vremenu od 15.3. do 23.3.2024.:

  1. ERASMUS24
  2. BALONČIĆ
  3. Žaba95
  4. KLJUČ23
  5. WW0222
  6. Nemazaporke1

Napomena: ostali učenici koji nisu među navedenih 6 učenika bit će na rezervnoj listi kao zamjene u slučaju spriječenosti i nemogućnosti sudjelovanja u projektu gore odabranih učenika. Učenici koji žele dodatno obrazloženje rezultata provedenog natječaja mogu se obratiti nekome od članova povjerenstva.

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu bit će naknadno obaviješteni o daljnjim koracima te vremenu održavanja priprema za projekt u suradnji s nastavnikom Alenom Tomićem.

Alen Tomić, prof.

Prvi koraci u realizaciji projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Youth for volunteering prijavilo se deset naših učenika. Od njih deset odabrano je šest sudionika koji će predstavljati našu školu u projektu. Dvoje dodatnih učenika odabrani su kao rezerva za slučaj da se nekome od sudionika dogodi nešto što bi ih spriječilo u odlasku u Zagreb.

Svi kandidati su dostavili svu potrebnu dokumentaciju (prijavni obrazac, suglasnosti roditelja ili skrbnika za sudjelovanje u projektu i dijeljenje osobnih podataka, motivacijsko pismo) čime su ispunili svoje obveze na početku projekta.

Projekt će biti realiziran u prostoru hotela Timeout Heritage Hotela u centru Zagreba jer je od svih dostavljenih ponuda njihova ocijenjena najboljom.

PROGRAMI