SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projektni partneri projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Uz Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš u projektu sudjeluju učenici i i djelatnici Medicinske škole Šibenik, rumunjske Srednje umjetničke škole "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije.

Medicinska škola Šibenik bavi se obrazovanjem učenika u području zdravstva i farmacije. U školi se učenici osposobljavaju za zanimanje medicinska sestra opće njege-medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/ka, sanitarni tehničar/ka, farmaceutski tehničar/ka, zdravstveno-laboratorijski tehničar kroz četverogodišnji program i petogodišnji program. Škola je kroz svoje dugogodišnje postojanje osvojila niz nagrada, a sudjelovali su i u brojnim projektima. Svake školske godine provode više Erasmus+ projekata i pružaju svojim učenicima mogućnost da dio praktičnog rada iskušaju i u inozemnim institucijama. Odnedavno su i nositelji Erasmus+ akreditacije.

Srednja umjetnička škola "Aurel Popp" nalazi se u rumunjskom gradu Satu Mare. Budući da je škola dvojezična, postoje i rumunjski i mađarski razredi. Umjetnička škola Aurel Popp također ima dva velika nastavna odjela koja uključuju: likovnu umjetnost i glazbu. Škola je dosad provodila nekoliko Comenius i Erasmus + projekata, a ima iskustva u radu na temama koje uključuju rod jednakost, kulturno obrazovanje, multikulturalnost i različitost identiteta. Iako je škola bila uključena u nekoliko Erasmus + projekata,nikada prije nisu sudjelovali u projektu tipa KA152 - razmjene mladih.

Sedma beogradska gimnazija je srednja škola s gotovo 800 redovnih učenika društveno-jezičnog i matematičkog smjera. Velik broj učenika škole dolazi iz nepotpunih ili disfunkcionalnih obitelji i obitelji opterećenih ekonomskim problemima niskog ili srednjeg socioekonomskog statusa. U školi se održava niz izvanškolskih aktivnosti uključujući radionice o zaštiti okoliša, mentalnom zdravlju, svijest o društvenim mrežama i slično. Sudjelovali su u nizu Erasmus+ projekata iz područja obrazovanja te u dvije razmjene mladih.

SABA je privatna srednja strukovna škola osnovana 2007. godine. Ima četiri smjera: Poslovni, Administrativni, Računalni Znanost (IT) i turizam. Ima oko 220 učenika. Ima 40 zaposlenika koji su nastavnici (stalni i honorarni zaposlenici), a ostali su koordinatori, mentori i uprave. Učitelji su stručnjaci u područjima koja predaju i većina njih su magistri znanosti. SABA surađuje s mnogim institucijama (Sveučilišta, banke, osiguravajuća društva, izdavačke kuće, TV i radio postaje, PR i Marketinške agencije, Odvjetnička društva) koje studenti SABA često posjećuju kako bi ih bolje upoznali. Sudjelovali su u Comenius tečajevima, konferenciji za obrazovanje za održivi razvoj u Lisabonu, projektu iz programa Leonardo Da Vinci, Erasmus + projektima, među ostalim, i razmjenama mladih.

PROGRAMI