SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prvi koraci u realizaciji projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Youth for volunteering prijavilo se deset naših učenika. Od njih deset odabrano je šest sudionika koji će predstavljati našu školu u projektu. Dvoje dodatnih učenika odabrani su kao rezerva za slučaj da se nekome od sudionika dogodi nešto što bi ih spriječilo u odlasku u Zagreb.

Svi kandidati su dostavili svu potrebnu dokumentaciju (prijavni obrazac, suglasnosti roditelja ili skrbnika za sudjelovanje u projektu i dijeljenje osobnih podataka, motivacijsko pismo) čime su ispunili svoje obveze na početku projekta.

Projekt će biti realiziran u prostoru hotela Timeout Heritage Hotela u centru Zagreba jer je od svih dostavljenih ponuda njihova ocijenjena najboljom.

Kako bismo se što bolje pripremili za sve predstojeće aktivnosti, svi sudionici su dobili kratki infopack koji sadrži opis projekta i predviđene radionice koje će naši sudionici pripremiti. Hrvatski tim dobio je zadatak implementirati 3 radionice za vrijeme razmjene. Voditelji grupe će zajedno sa sudionicima razraditi teme radionica: jednu teorijsku radionicu naziva "European values - charter of fundamental rights of EU" - i dvije praktične radionice. Za praktične radionice, sudionici će trebati istražiti različite udruge i organizacije u Zagrebu u kojima žele implementirati neku aktivnost.

PROGRAMI