SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Planirajte svoj novac, posadite svoju budućnost" - obilježavanje Svjetskog/Europskog tjedna novca

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i ove se godine aktivno uključuje u obilježavanje Svjetskog/Europskog tjedna novca 20.-27. ožujka.

Tim povodom osim aktivnosti eTwinninga projekta "Euro naša valuta i njen utjecaj na ekonomiju i društvo", u kojem sudjeluje s školama iz Hrvatske i EU, nastavnica Martina Jerković univ. spec. oec., u suradnji s ravnateljem škole Hrvojem Pekasom organizirala je posjet predstavnika Hrvatske narodne banke koji će učenicima i nastavnicima održati edukativno predavanje na temu "Euro, naš novac" 27. ožujka 2023. godine u prostoru velike gradske vijećnice Grada Drniša.

Učenici će kroz predavanje i radionicu upoznati obilježja novčanica i kovanica eura, bit će upućeni u zaštitna obilježja novčanica i kovanica eura te načine provjere njihove autentičnosti, a saznat će i osnovne informacije o djelovanju Hrvatske narodne banke u Eurosustavu, nakon što je Republika Hrvatska 1. siječnja 2023. postala 20 članica Europske unije u kojoj je euro službeno sredstvo plaćanja.

PROGRAMI