SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sjećanje na Božić

. Objavljeno u Novosti

Iako su naši učenici, vođeni nastavnicima, već dobro uhvatili zalet prema proljeću, kako u učenju, tako i u slobodnim aktivnostima kojima se ostvaruje Školski kurikulum, prisjetimo se ovom objavom školske božićne priredbe i drugih aktivnosti vezanih za Božić kada su zajedno sudjelovali u oplemenjivanju i proslavi blagdana. Način na koji radimo podrazumijeva zajedničko stvaralaštvo sa što manje gotovih konfekcijskih rješenja, pa stoga možemo pohvaliti i učenike i nastavnike te im zahvaliti na osobnom sudjelovanju u zbivanjima koja formalno ne spadaju u propisane obveze.

Dok je u „donjoj“ školi, tj. u zgradi školskih radionica inicijativu za uređenje prostora u duhu blagdana preuzela prof. I. Grabić-Marin, a prof. M. Jerković izložila zbirku božićnih čestitki koje su učenici izrađivali u sklopu opsežnijeg zadatka u okviru predmeta „Poslovne komunikacije“ u prizemlju glavne školske zgrade, razrednici su, u suradnji s knjižničarkom, uredili s učenicima svoje razrede i ostale prostorije tzv. „gornje“ škole.

Tradicija školske priredbe ni ovoga puta nije izostala. Nastupili su glazbenim točkama: četvrti razred elektrotehnike pjesmom „Padaj, padaj snježiću“, prvi razred gimnazije pjesmom „Božić bijeli“, treći razred administratora pjesmom „Fritula“ te Školski bend sastavljen od učenika i nastavnika zajedno ( prof. J. Živković, prof. S. Jelovčić, J. Skelin 3.a, F. Vrbatović 2.a) trima glazbenim točkama: Put ka sreći, Three little birds i Drawing home for Christmas. 

Marijeti Ćevid, učenici 3.razreda ekonomske škole, aktiv profesorica matematike dodijelio je posebno priznanje za izradu slike „Povijest Hrvata u svemiru“ kojom je učenica pobijedila na nagradnom natječaju Škole, kako bi nagrađenom slikom sudjelovali u misiji „Histrion“ Astronomske udruge „Vidulini“ koja je istu sliku, kao odabrani predmet naše škole, lansirala histrionom u bliski svemir te vratila natrag.

Blagdanski stol pun ukusnih kolača i fritula kojim smo začinili priredbu zasluga je učenika i nastavnika koji su dragovoljno priredili iste, pa koristimo ovu priliku da im zahvalimo, a to su prof. M. Kisić, učenice i učenici M. Begonja, A. M. Čveljo, S. Mijatović, A. Paklar, l. Budanko, J. Goreta, N. Brakus, B. Tetlo, P. Mihaljević, A. Elez, I. Jukica, M. Gugić i M. Dželalija.

Učenici konobari s prof. S. Jelovčićem priređivali su koktele za nastavnike i učenike.

Priredbu su vodili S. Mijatović, J. Goreta, E. Vukušić, M. Džapo, G. Bitunjac i L. Elez.

Posebno nam se svidjelo što su došli i neki od roditelja te braće i sestara učenika, čime su nam ukazali čast i naklonost. 

U prilogu možete pogledati fotografije i video snimke s priredbe.

Tekst: Robertina Hrstić, prof.
Fotografije: Antonija Lilić, 1. r. ekonomske škole

PROGRAMI