SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Some Good News" iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš uključena je u jednogodišnji međunarodni projekt pod nazivom Some Good News. Projekt je pokrenut u rujnu 2021. i provodi se putem platforme eTwinning, a osmišljen je kao podrška učenju engleskog jezika, promicanju mentalnog zdravlja i podizanju razine medijske pismenosti učenika.

Some Good News je originalno bila kratka web emisija glumca Johna Krasinskog koji je u ova pandemijska vremena htio ljudima ponuditi i neke drugačije vijesti, pozitivne i optimistične. Nadahnuta time, nastavnica iz Francuske Elodie Marx odlučila je sa svojim srednjoškolcima napraviti sličnu emisiju i pozvati ekipe iz drugih zemalja da se priključe.

U ovom trenutku, u projekt su uključeni učenici i nastavnici iz četiri države (Francuska, Turska, Španjolska i Hrvatska), pri čemu Hrvatska ima dvije ekipe - jednu iz Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu i drugu iz Srednje škole Lovre Montija u Kninu. U našoj školi projekt koordinira nastavnica Psihologije Marijana Mijat, a uključeni su učenici iz 3.A razreda, njih ukupno 8.

Sudionici projekta će uz pomoć svojih nastavnika pronalaziti dobre vijesti na razne načine (gledanje tv emisija, traženje po internetu, čitanje novina i časopisa, usmena predaja...) nakon čega će ih oblikovati u vlastite emisije koje će biti snimljene na engleskom i postavljene na Internet kako bi ih svi mogli gledati. Svi učenici će na kraju projekta glasati za najbolje vijesti, tj. najbolju emisiju. Dosad su se učenici iz Srednje škole Ivana Meštrovića već susreli putem video poziva sa svojim kolegama iz Francuske te su se pomalo upoznali i podijelili svoje ideje o dobrim vijestima.

Zemlja koordinator je Francuska, a projekt je odobren od strane francuske nacionalne agencije za mobilnost i programe EU.

Tekst i slike: Marijana Mijat, prof.

PROGRAMI