SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš tvrđavama u Šibeniku

. Objavljeno u Novosti

Učenici 1.cf, 2.cf, 2.m i 2.g razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš sudjelovali su 15.9.2021. na poludnevnom izletu u Šibeniku. Pod vodstvom nastavnika Siniše Jelovčića te u pratnji školske pedagoginje Anite Goreta, nastavnika Marka Radeljaka i Josipa Živkovića, posjetili su tvrđave Barone, tvrđavu sv. Mihovila te šetnicu u kanalu sv. Ante. Tema izleta bila je valorizacija kulturne baštine u turizmu te način i upravljanje resursima i turističkim atrakcijama.

U pratnji stručnog osoblja iz Tvrđava kulture Šibenik, učenicima je prepričana povijest tvrđava tehnologijom proširene stvarnosti, računalno generiranom slikom i zvukom. U virtualnim digitalnim projekcijama, učenici su gledali bitke protiv Osmanskog carstva u vrijeme Kandijskog rata na tvrđavi Barone. Na tvrđavi sv. Mihovila, u dvjema cisternama, učenici su gledali video projekcije borbe arkanđela Mihovila i zmaja. Posjetili su ljetnu pozornicu koja je ujedno i vodeća koncertna destinacija u Hrvatskoj, kapaciteta 1077 sjedećih mjesta.

Nakon posjeta tvrđavama u centru Šibenika, zaputili smo se prema šetnici u kanalu sv. Ante. Prošetali smo preko mosta koji spaja kopno i otočić Ljuljevac na kojemu je sagrađena tvrđava sv. Nikole, danas pod zaštitom UNESCO-a.

Nastavnik:
Siniša Jelovčić, prof.

PROGRAMI