SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt – čišćenje "Perinoga potoka" - Trzbalićevca

. Objavljeno u Novosti

Dana 20.8.2021. učenici naše škole proveli su veći dio projekta kojega su osmislili učenici naše škole: Iva Perlić, Andrija Jakšić i Stipe Mijatović na poticaj nastavnice fizike Ivane Grabić-Marin.

Učenici su krajem travnja prisustvovali trodnevnom programu kojega je organizirao UPSIFT u sklopu platforme "Za budućnost mladih" - ZABUM. Učenici su predstavili svoju ideju, uređenje i čišćenje Perinoga potoka – Trzbalićevca. Zamišljeno je da se korito potoka i okoliš očiste od smeća, raslinja i grana.

Projekt je predstavljen preko društvenih mreža, putem kojih je pozvano i lokalno stanovništvo kako bi sudjelovalo u čišćenju. Tehničku pomoć i podršku u realizaciji dala je nastavnica Ivana Grabić-Marin, gradska uprava i komunalno poduzeće grada Drniša te "Čisteći Medvjedići" iz Splita.

Isti je realiziran navedenoga dana, u njemu su sudjelovali učenici naše škole, a najveći odaziv bio je iz 2.a gimnazijskoga razreda, članova javnih radova, komunalnoga poduzeća grada. Također je sudjelovala sugrađanka Slavica Tomić i nastavnica Ivana Grabić-Marin. Naknadno su članovi DVD-a Drniš isprali korito potoka.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima koji su dali svoj doprinos i nesebično se odazvali akciji čišćenja tog vrućeg kolovoškoga dana.

Projekt će se nastaviti tijekom rujna kada će se postaviti edukativne tabele uz potok s temom o očuvanju okoliša.

Za web stranicu škole napisala:
Ivana Grabić-Marin

PROGRAMI