SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

NATURA DRNIŠ - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

. Objavljeno u Novosti

U sklopu projekta Natura Drniš uvrštenog u školski kurikulum učenici 1.a razreda gimnazije odradili su edukativnu radionicu 23.9.2020.

Radionica je osmišljena kao škola u prirodi u kojoj su učenici usvajali znanja o vrijednostima prirodne baštine drniškog kraja. Predavanja na tu temu održale su učenice 4.a razrda gimnazije Ana Ćevid i Iva Mujan. Intencija je bila da se učenici, djeca potaknu na češći boravak u prirodi i odgovorno ponašanje za vrijeme boravka u prirodi. Sudjelovanjem u edukativnioj radionici učenici su upoznali načine održivog razvoja temeljenog na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima kojima ovo područje obiluje, a neki od njih će, vjerujemo, postati i aktivni dionici u razvoju.

Tijekom radionice učenici su se upoznali s prirodnim vrijednostima te bogatstvom biološke raznolikosti koja je i razlog zašto se šire područje Grada Drniša nalazi unutar ekološke mreže NATURA 2000, a koje im je prenijela biologinja Martina Markov, savjetnik za edukaciju i razvoj iz EcoEduMedia. Nakon obilaska grada i dijela kanjona Čikole, učenici su vrijedno radili na kreiranju eko-paketa koji se temelji na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima drniškog kraja koji bi tek trebao zauzeo svoje mjesto na karti vrijednih destinacija za posjećivanje.

Učenici su svoje radove, eko-pakete predstavili tijekom radionice "Ekološka poljoprivreda i očuvanje krajobraza Promine" koja se održala u utorak, 29. rujna 2020. godine u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu.

Ovim putem zahvaljujem svim učenicima 1.a razreda koji su vrijedno i predano radili na ovoj radionici. Pohvala učenicama Niki Duvančić, Ani Bojčić, Ivi Marin i Matei Šuljak koje su eko-paket uspješno prezentirale našem Gradu.

Za školski kurikulum realizirala:
Ivana Grabić-Marin, prof.mentor

PROGRAMI