SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet Saboru RH, HNB-u i Adventu u Zagrebu

. Objavljeno u Novosti

U sklopu provedbe plana i programa aktivnosti iz školskog kurikuluma realizirano je odgojno-obrazovno putovanje u Zagreb 04.12.2018. za maturante generacija 2019./2020., Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu.

Tijekom jednodnevnog izleta u pratnji razrednika Alena Tomića, Ivane Grabić Marin, pedagoginje Anite Goreta i v.d.ravnateljice Martine Jerković realizirani su posjeti Saboru Republike Hrvatske, Hrvatskoj narodnoj banci i Adventu u Zagrebu.

Dobrodošlicu učenicima i profesorima u Sabor Republike Hrvatske poželjela je zastupnica Šibensko-kninske županije Branka Juričev Martinčev u dvorani Josipa Šokčevića gdje je održano primanje s zastupnicom. Kroz druženje učenicima je odgovarala na pitanja o aktualnim temama iz gospodarskog i političkog života.

Nakon druženja učenici su imali priliku uz pomoć stručnog voditelja upoznati osnovne činjenice iz povijesti Hrvatskog sabora i saborske zgrade, s ulogom Sabora o očuvanju hrvatskog jezika, funkcioniranju Sabora kao nacionalnog parlamenta države članice Europske unije. Učenici su iz galerije Sabora prisustvovali aktualnom satu sjednice Sabora te pratili rad zastupnika.

Nakon završetka obilaska oko 12h svi smo se uputili u Hrvatsku narodnu banku gdje je edukativno predavanje učenicima održala Ivana Pižir, glavni stručni suradnik za odnose s javnošću HNB-a.

Učenici su se ponašali zrelo i odgovorno u skladu s naravi samog putovanja. Izlet je protekao uz sjajnu atmosferu. Putovanje i realizacija planiranog sadržaja odgovornim i ozbiljnim ponašanjem učenika, kvalitetnom uslugom prijevoza Čupić te predanim pristupom profesora pratitelja i stručnih voditelja Hrvatskog sabora i HNB-u prošli su u najboljem redu na zadovoljstvo svih sudionika putovanja.

v.d.ravnatelja
Martina Jerković univ.spec.oec.

PROGRAMI