SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prvaši u posjeti kazalištu

. Objavljeno u Novosti

Učenici prvaši Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš posjetili su 26.9. (četvrtak) u 8.00 sati, za vrijeme prvog nastavnog sata, kazalište u dvorani Doma kulture. Tamo su ih odveli njihovi profesori u okviru kurikuluma školske knjižničarke koja je učenike ujedno i dočekala kao voditeljica Kazališne radionice „Mali meštar“ koja djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Drniš.

„Mali meštar“ izveo je za prvaše – učenike gimnazije, ekonomske i elektrotehničke škole – recital moralno-humanističkog sadržaja pod naslovom „Čovjek“, koji nosi poruku osobne autentičnosti, empatije i prijateljstva za sve gledatelje te je poklonjen našim učenicima za dobrodošlicu u novu odgojno-obrazovnu ustanovu. Recital je nastao na temelju poznate Molitve Majke Tereze iz Kalkute („Čovjek je…“) i knjige Phila Bosmansa („Živjeti je radost“) i dobro je prihvaćen već u prijašnjim izvedbama od strane drniške publike, a neki od glumaca su, također, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu.

Robertina Hrstić

PROGRAMI