SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana Festa oʾ fizike 2016.

. Objavljeno u Novosti

I ove godine u našoj školi, 28.5.2016., po drugi put održana je „Festa o' fizike“. Tema „Feste“ bila je „Elektron“. „Festa o' fizike“ je skup nastavnika i učitelja fizike, učenika i svih zaljubljenika u prirodoslovlje, ne samo naše županije nego i šire. Tako smo ugostili nastavnike i njihove učenike iz Šibenika, Zadra, Ploča, Postire i Splita. 

Organizator ove manifestacije je Stručno vijeće fizike Šibensko-kninske županije, E-škola fizike, HFD Zagreb, Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika „Biskup Srećko Badurina“ i SŠ Ivana Meštrovića Drniš.

U uvodnom dijelu „Feste“ sudionicima se obratio ravnatelj Škole, Ivan Zeljko. Potom su održali predavanje učenici 3.a razreda naše škole kojima je mentorica kolegica hrvatskog jezika prof. Jelena Lojić Pokrovac. Oni su nam dali jezične savjete o riječima elektron, električni, elektronski, e-škole,… . Čuli smo predavanje o Tesli, pogledali niz (kućnih) pokusa, ponovili gradivo fizike iz osnovne i srednje škole. Najviše pažnje pridobili su predavači Hrvoje Mesić s PMF-a Zagreb s temom „Ionizirajuće – neionizirajuće „ i dr.sc.Ivica Aviani, IFS Zagreb, PMF Split s temom „Elektron kroz igru“. 

Cijelo vrijeme feste mogla se pogledati pokazna izložba vježbi koju su animirali učenici 2.b razreda pod mentorstvom nastavnika Marija Jukice i Ivane Grabić-Marin te izložbu modela atoma koje su izradili učenici 1.a razreda.

Učenici i nastavnici, kao i svi predavači imali su priliku posjetiti Gradski muzej Drniš gdje je postavljena izložba „Matematika svuda oko nas“, rad naših učenika i nastavnica Olge Nerlović i Zlate Bilandžije. Posjetili smo i novo uređenu šetnicu i mlinicu uz Čikolu, a jedna grupa učenika posjetila je i Gradinu. 

Ovim putem želim se zahvaliti svim sudionicima i organizatorima „Feste o' fizike“ 2016., a posebno voditelju županijskog stručnog vijeća, Miru Plavčiću.

Do novog susreta, srdačan pozdrav svima!

Nastavnica fizike:

Ivana Grabić-Marin, prof.mentor

PROGRAMI