SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš dobio sredstva Ministarstva turizma i sporta

. Objavljeno u Novosti

Projekt Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš pod nazivom Kultura, turizam i strukovno obrazovanje autorice Martine Jerković univ.spec.oec., zajedno s partnerom Ekonomskom i upravnom školom Split i suautoricom projekta Klaudijom Dimić dipl.oec., Ministarstvo turizma i sporta odabralo je na Javnom pozivu srednjih strukovnih i umjetničkih škola za PROMOCIJU I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH I UMJETNIČKIH ZANIMANJA ZA TURIZAM u 2023. Odlukom se odobravaju sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu u razdjelu Ministarstva turizma i sporta.

Projektom Kultura, turizam i strukovno obrazovanje obilježavamo Europsku godinu vještina 2023. Provodeći različite aktivnosti analizirat će se svakodnevne aktivnosti, sudjelujući s raspravama, primjenjujući aktivnosti učenika u grupama i paru pri realizaciji projekta, koji uključuje poznavanje znanja i vještina u različitim obrazovnim područjima, kao što je i sam turistički multisektorski resor. Društvo se mijenja a tako i vještine koje su nam potrebne u svakodnevnom životu, što zahtijeva od mladih da budu analitični i otvoreni za promjene.

Učenici će ovim projektom pokazati do sada stečene vještine - kako biti neovisan, odgovoran, svjestan građanin. Svoje će znanje i vještine predstaviti u ovoj godini vještina, koja kalendarski traje do 8. svibnja 2024. godine.

PROGRAMI