SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nastup tima "Latte Art Glagoljica" na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

. Objavljeno u Novosti

Među 130 timova iz svijeta i Hrvatske našao se i tim naše škole "Latte Art Glagoljica" na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije.

Međunarodno 5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije okupilo je više od 500 učenika i studenata u 130 timova, među kojima i oni iz SAD-a, Indije i 15 hrvatskih županija. Predstavnice tima "Latte Art glagoljica", učenice Nika Duvančić i Antonia Lilić, pod mentorskim vođenjem nastavnice dr.sc. Ljiljane Zmijanović, predstavili su svoje idejno rješenje pred stručnim povjerenstvom.

Natjecanje se održalo u Osijeku od 5. do 7. prosinca 2023. godine. Naporan rad tima nagrađen je pohvalnim komentarima prosudbenog povjerenstva, ali i ugodnim druženjem i sudjelovanjem u edukativnim društvenim igrama Glagoljon i Alkar u prekrasno uređenoj Auli glagoljice.

Mentorica tima dr.sc. Ljiljana Zmijanović sudjelovala je u međunarodnoj edukaciji "Kružna kreativnost" u sklopu koje je održano zanimljivo multimedijsko vođenje Aulom glagoljice koje je realizirala prof. dr.sc. Jasna Horvat.

Prosudbenom povjerenstvu učenice su prezentirale sve faze izrade idejnog rješenja u digitalnom alatu Canva i podijelile tiskane promotivne letke kojima je predstavljen kreativni proizvod nadahnut glagoljicom.

Uz mentoricu u realizaciji ove ideje pomogao je znanjem i vještinom nastavnik Siniša Jelovčić, te gospodin Zoran Trkulja iz tvrtke Franck koji je održao radionicu u našoj školi. Dio tima je i učenik Mateo Burečić u ulozi barista, a svoj doprinos je dao i učenik Kristijan Barišić.

Predstavnice tima su izrazile nadu da će svi zajedno imati priliku svoju kreativnu ideju predstaviti na obilježavanju Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače 2024. godine.

Promotivni video "Latte Art glagoljica" možete pogledati OVDJE.

Sama kreativna ideja i proizvod u ekonomskom diskursu predstavlja kreaciju novog turističkog proizvoda nadahnutog baštinom, te potencijalno imaju primjenu u ugostiteljstvu.

Više o Natjecanju i proglašenju pobjednika pročitajte na milenijsko.efos.hr

PROGRAMI