SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naši učenici sudjeluju u novoj sezoni projekta "Škola budućnosti"

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš iz prvog, drugog i trećeg razreda smjer ekonomisti s nastavnicom Martinom Jerković univ.spec.oec., krenuli u novu sezonu projekta Škola budućnosti kojeg dovode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska uz podršku tvrtki Infineon, Croatia osiguranje i ostalih.

Prošle školske godine uključen je rekordan broj učitelja i učenika njih više od 400, odnosno 4000, zakoračilo je u svijet umjetne inteligencije, robotike, dronova, interneta stvari (IoT) i proširene stvarnosti (AR). Ove godine broj se povećava a konačni će biti objavljen u proljeće 2024.

Prvi GOAT Talk učenicima u ovoj sezoni održao je 22.11.2023. Marko Velić iz Photomatha.

Marko je stručnjak s velikim iskustvom a prije nego što se pridružio timu Photomatha kao vođa tima za razvoj umjetne inteligencije, bio je ključni član Facebookovog Machine Learning tima u Londonu. Tokom online predavanja svim sudionicima nastavnicima i učenicima podijelio je svoje viđenje razvoja umjetne inteligencije, njenog utjecaja na ljude i obrazovanje te planove za daljnji razvoj Photomatha. Učenici koji nisu mogli prisustvovati online Goat razgovoru sve mogu poslušati na snimci predavanja unutar STEMI platforme na koju ulaze kao članovi timova AI Chatbot 2023. - 2024. i Robotika 2023. - 2024.

PROGRAMI