SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naši učenici se uključili u "Be A Fact-ivist! COP 28 School Challenge"

. Objavljeno u Novosti

EPAS junior ambasadori Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš prvog razreda ekonomista uključili su se u "Be A Fact-ivist! COP 28 School Challenge" putem Global School Alliance. Član GSA grupe nastavnika je i naša nastavnica Martina Jerković univ.spec.oec.

Učenici u aktivnostima istražuju cilj broj šest UN Održivog razvoja. Istraživanjem će pokazati činjenice i zašto su potrebne aktivnosti za poduzimanje pozitivnih promjena.

Sve prikupljene podatke pretvoriti će u koristan edukativno-interaktivan materijal koji će prezentirati u školi. Učenici su sa svojom mentoricom izradili poster koristeći IKT alate za konferenciju COP 2023., koja se održava u Dubaiu kako bi pokazali javnosti ostvarene korake u njihovoj lokalnoj zajednici za zaštitu vodnog resursa. Aktivnost je povezana s nastavnom cjelinom Resursi iz predmeta Osnova ekonomije.

The World’s Largest Lesson predstaviti će neke od najboljih postera na konferenciji COP 28 u Dubaiu na kojoj će biti vidljivo kako su aktivnosti i glasovi djece zastupljeni na globalnoj pozornici.

COP je godišnja konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama. Njegov 28. sastanak započeti će 30. studenog 2023. u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Godišnji sastanak na kojem se sastaju države članice Ujedinjenih naroda poradi procijene napredka i planiranja budućih klimatskih aktivnosti u skladu sa smjernicama UNFCCC-a. Prvi COP održan je u Berlinu 1995.

PROGRAMI