SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tim "Latte Art glagoljica" predstavit će idejno rješenje na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

. Objavljeno u Novosti

Naši učenici Antonija Lilić, Nika Duvančić i Mateo Burečić pod mentorskim vođenjem profesorice dr.sc. Ljiljane Zmijanović pozvani su na međunarodno 5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije, te će svoje idejno rješenje predstaviti 6. prosinca pred stručnim povjerenstvom. Njihov promotivni video pogledajte OVDJE.

Učenici su prolazili kroz sve faze izrade idejnog rješenja, razrađivali su ideju i moguće načine realizacije, izrađivali promotivne letke u programu Canva, izradili video materijale, sudjelovali u radionici. Uz mentoricu u realizaciji ove ideje pomogao je znanjem i vještinom nastavnik Siniša Jelovčić, te gospodin Zoran Trkulja iz tvrtke Frank koji je održao radionicu u našoj školi. Fotografije tima izradio je učenik Kristijan Barišić.

Glagoljica kao hrvatski kulturni identitet izvor je inspiracije tima "Latte Art glagoljica". Kavom, drevnim napitkom, i danas mnogi započinju dan. Miris kave vraća nam radosna sjećanja… Druženja ili mirna popodnevna povezuju okus, miris i sliku s emocijom koja ostaje. Uz nju radimo, sastajemo se i uživamo. Ponekad je fraza "idemo na kavu" mnogima omiljen izgovor za razgovor. Latte art je tehnika pripreme kave ulijevanjem mlijeka u kavu što rezultira različitim slikovitim uzorcima na mliječnoj površini. Suvremene inovativne tehnologije otvaraju vrata izraza u izradi glagoljičnih slova na 3D coffe printeru, a ljepota i preciznost izrađenih slova ponovo ovise o umijeću barista u pripremi "platna" za print. Sama kreativna ideja i proizvod u ekonomskom diskursu predstavlja kreaciju novog turističkog proizvoda nadahnutog baštinom, te potencijalno imaju primjenu u ugostiteljstvu. QR kod vodi nas na video predstavljanje idejnog rješenja "Latte Art Glagoljica".

Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i Institut Andizet – Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Prošlogodišnje natjecanje je okupilo preko 560 sudionika iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta iz čak pet različitih zemalja.

Više o Natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr

PROGRAMI