SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pokrenut eTwinning projekt "Well-being or being: that is the question"

. Objavljeno u Novosti

Učenici iz 2.A i 3.A razreda sudjeluju u eTwinning projektu "Well-being or being: that is the question" zajedno s kolegama iz Italije, Francuske i Turske.

Glavni cilj projekta je istražiti čimbenike koji utječu na naš osjećaj zadovoljstva i opću dobrobit u životu, proučiti emocije te naučiti nešto o poremećajima mentalnog zdravlja.

Dodatni ciljevi su poboljšati znanje engleskog jezika, uspostaviti suradnju s kolegama iz inozemstva i potaknuti razvoj medijske i digitalne pismenosti.

Dosad su se učenici predstavili jedni drugima koristeći digitalni alat Padlet. Potom su sudjelovali u istraživanju vlastitih strategija za održavanje dobrog raspoloženja, a nakon toga je dogovoren sastanak svih sudionika putem Zooma kako bi učenici u realnom vremenu upoznali jedni druge i surađivali s kolegama. U našem prvom grupnom sastanku održanom u ponedjeljak 20.11. učenici su kratko predstavili sebe i svoju školu i odigrali igru koju su osmislili francuski sudionici s temom osjećaja, tj. njihovog prepoznavanja na osnovu opisa.

Učenici će u nastavku projekta izrađivati multimedijske sadržaje, rješavati kvizove i igrati online igre. Projekt se provodi čitavu školsku godinu uz mentorstvo nastavnice Psihologije Marijane Mijat.

PROGRAMI