SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Međunarodno Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

. Objavljeno u Novosti

Naši učenici Antonija Lilić, Nika Duvančić i Mateo Burečić pod mentorskim vođenjem profesorice dr.sc. Ljiljane Zmijanović prijavili su se na međunarodno 5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije.

Fotografije tima izradio je učenik Kristijan Barišić, a potporu u ostvarenju ideje natjecateljskom timu daju i drugi učenici 3.f razreda.

"Latte Art glagoljica" spoj je umijeća barista nadahnut glagoljicom kao hrvatskim kulturnim identitetom u ekonomskom diskursu kreacije novog turističkog proizvoda nadahnutog baštinom.

Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i Institut Andizet – Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Prošlogodišnje natjecanje je okupilo preko 560 sudionika iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta iz čak pet različitih zemalja koji su došli predstaviti svoja idejna rješenja za natjecateljske teme povezane s kulturnom baštinom, kao što su glagoljica kao kulturni identitet, vodik kao goriva budućnost, mitologija u novom mileniju te put svile.

Sektori kreativne industrije u kojem se timovi natječu su arhitektura, audiovizualne umjetnosti, baština, dizajn, glazba, izvedbene umjetnosti, knjiga i nakladništvo, mediji, oglašavanje i tržišne komunikacije, primijenjene umjetnosti, računalne igre/novi mediji te vizualne umjetnosti. Natjecanje u idejnosti poluga je za obrazovanje i ohrabrivanje mladih na izražavanje vlastitih ideja s ciljem razvoja novih vještina, kritičkog razmišljanja, kreativnosti uz inovativni pristup odgovoru na postavljena tematska pitanja. Natjecateljskim timovima dana je sloboda u predlaganju idejnih rješenja, a organizatori priželjkuju ona rješenja kojima bi se na tržištu ostvarili kreativni proizvodi nadahnuti znanjem i kulturnom baštinom.

Više o natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr

PROGRAMI