SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održane radionice u Dječjem vrtiću Drniš u sklopu projekta STEM Wizards "GIRLS own STEM"

. Objavljeno u Novosti

Junior ambasadorica EPAS Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš Antonija Lilić smjer ekonomist kroz projekt STEM Wizards "GIRLS own STEM" u organizaciji Udruge Bioteka iz Zagreba provela je radionice u Dječjem vrtiću Drniš.

U dogovoru s svojom nastavnicom mentoricom iz škole Martinom Jerković i ravnateljicom vrtića Niveskom Vlaić učenica je provela radionice prema planiranom rasporedu.

Pri samoj realizaciji radionica veliku je pomoć imala od pedagoginje Jasminke Dereta i vrijednih odgajateljica vrtića Davorke Abramac, Mladenke Buha, Vesne Vranjković i Milene Nakić. Radionice s temama Ekologija, Astronomija i Kemija/biologija provedene su u mjesecu lipnju, a na njima je sudjelovalo ukupno 50 polaznika vrtića. Ciljevi samih radionica kao i projekta kojeg je učenica provodila su djeci približiti STEM na zabavan i edukativan način, pobuditi maštu, kreativnost i poticanje djece na vlastitu izradu opipljivog krajnjeg proizvoda ili aktivnosti. Kako je interes djece bio izniman plan je nastaviti aktivnosti u novoj školskoj godini.

Djecu je potrebno od malena poticati na inovacije, kritičko razmišljanje, kreativno izražavanje jer samo na taj način djeca bivaju snažnija, samostalnija i uspješnija u svojim budućim aktivnostima kroz život.

PROGRAMI