SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Europarlamentarka Željana Zovko ugostila EPAS Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Željana Zovko ugostila je junior ambasadore i senior ambasadoricu EPAS Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš.

Povodom obilježavanja deset godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji Martina Jerković, senior ambasadorica EPAS, sudjelovala u pripremanju i organizaciji edukativnog putovanja za cijeli razred od 17 učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomisti u Bruxelles s ciljem upoznavanja rada Europskog parlamenta i aktivnosti koje provodi europarlamentarka Željana Zovko na čiji se poziv putovanje i realiziralo od 27. lipnja do 29. lipnja 2023. godine.

Tokom organiziranog posjeta Europskom parlamentu u pratnji asistenata europarlamentarke Željane Zovko učenici su mogli ponoviti i proširiti znanje o Europskom parlamentu, povijesti EU, nadolazećim europarlamentarnim izborima od 06.-09. lipnja 2024. godine, aktivnostima koje svakodnevno rade zastupnici, a posebno europarlamentarka Željana Zovko s mjesta potpredsjednice kluba zastupnika europske pučke stranke.

Druženje se nastavilo na ručku u restoranu koji je u neposrednoj blizini europskog parlamenta. Učenici, već unaprijed upoznati s radom i bogatom biografijom naše najpopularnije europarlamentarke kroz program EPAS koji im izvodi nastavnica senior ambasadorica Martina Jerković, postavljali su pitanja iz različitih sfera njenog djelovanja od samih početaka u diplomaciji do danas. U pratnji učenika i nastavnice bio je i ravnatelj škole Hrvoje Pekas.

Za lijep boravak u Bruxellesu i upoznavanje samog centra grada cijela skupina bila je u stalnoj pratnji djelatnica ureda europarlamentarke koji su koordinirano provodili sve aktivnosti plana posjeta. Skupina danas putuje u Hrvatsku iz zračne luke Bruxelles – Charleroi u zračnu luku dr. Franjo Tuđman Zagreb.

PROGRAMI