SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učenici naše škole posjetili Grad Drniš i demonstrirali svoja znanja

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i ove godine s mentoricom Martinom Jerković, putuju na završnu konferenciju projekta Škola budućnosti pod nazivom Innovation Day, koja se održava u subotu, 17.06.2023. na lokaciji Infobipovog kampusa Alpha Centauri.

Prije samog polaska u Zagreb učenici i mentorica su posjetili Grad Drniš gdje ih je primio gradonačelnik Josip Begonja i pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić. Učenici su u razgovoru s gradonačelnikom i pročelnicom pokazali svoje radove, odgovarali na pitanja izrazili stavove o AI i planove u budućnosti koje imaju za daljnje obrazovanje. Na kraju druženja mentorica i učenici zahvalili su se za potporu Gradu Drnišu pri realizaciji ovog putovanja.

Kroz program Škola Budućnosti učenici drugog razreda Hrvoje Durdov i Franco Kosor izradili su chatbot na temu: "Hrana za socijalno ugrožene građane u Šibensko-kninskoj županiji". Učenici trećeg razreda Ante Malenica, Danijel Mihaljević i Lana Solomun izradili su chatbot s temom: "Pružanje usluga terapijskih vježbi za djecu s poteškoćama u Šibensko-kninskoj županiji". Učenica prvog razreda Antonija Lilić spojila je samostalno hekspod.

Posebna zahvala udruzi Grabarije Knin na potpori u izradi chabota. Svi su učenici zajedno ovu školsku godinu sastavljali i heksapode prateći edukacije uživo i online. Heksapodi su uspješno spojeni te programirani za izvođenje jednostavnih funkcija. Veliku su pomoć imali od djelatnika Stemi koji su im uvijek na vrijeme odgovarali na tehnička pitanja.

PROGRAMI