SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Predstavnik Europskog parlamenta u Hrvatskoj Marko Boko posjetio Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Marko Boko predstavnik Europskog parlamenta u Hrvatskoj, na radnom mjestu odnosa s javnošću, posjetio je Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš, gdje su ga ugostili junior ambasadori Europskog parlamenta Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisti Lana Solomun, Paula Goreta, Maja Silov, Marijeta Ćevid, Anamarija Karlo, Anđela Matić, Iva Baković, Ozana Sekulić, Ivan Čulina, Ante Malenica, Danijel Mihaljević, Šimun Dželalija i Duje Vranjković s senior ambasadoricom Martinom Jerković univ.spec.oec. i ravnateljem škole Hrvojem Pekasom prof.

Učenici su s gospodinom Markom razgovarali o EU, mogućnostima koje imaju građanke i građani u EU, o EU parlamentu i nadolazećim izborima u Europski parlament koji će se održati 2024., godine, te proceduri koja se provodi u izbornom procesu u svakoj zemlji članici EU za odabir predstavnika zemlje za budući saziv Europskog parlamenta.

S radošću junior ambasadori i senior ambasadorica Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš izvijestili su predstavnika EU parlamenta o svim dosadašnjim aktivnostima koje provode kroz module o EU u školi i zajednici i vijest o tome kako u mjesecu lipnju odlaze u posjet Bruxellesu i Europskom parlamentu na poziv i u organizaciji naše europarlamentarke Željane Zovko.

PROGRAMI