SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježavanje 6. Dana medijske pismenosti

. Objavljeno u Novosti

Od 24. do 30. travnja Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i ove godine sudjeluje u obilježavanju 6. Dana medijske pismenosti u organizacjii Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Maturantice naše škole junior ambasadorice Lana Elez, Marija Marin i Laura Prpa pod vodstvom Martine Jerković univ.spec.oec., već provode anketu u školi o medijskoj pismenosti te održavaju predavanja učenicima s temom informacija i dezinformacija na satovima razredne zajednice.

Na predavanjima učenici usvajaju osnovne informacije o medijima, mogu uspoređivati lažne od stvarnih informacija kroz primjere te aktivno sudjeluju ispunjavanjem ankete i drugih zadataka uporabom ICT alata.

Svi prikupljeni podaci provedene ankete u školi biti će analizirani te će se rezultati prezentirati u radio emisiji na Radio Drnišu. Učenici će pričati o dobrim i lošim stranama umjetne inteligencije. Planirano je provesti i debatu među maturantima s temom za i protiv umjetne inteligencije.

PROGRAMI