SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Kući umjetnosti Arsen uz Anu Rucner obilježena kampanja "Manje oružja, manje tragedija"

. Objavljeno u Novosti

Preventivna kampanja "Manje oružja, manje tragedija" obilježena je 3. travnja 2023. u Kući umjetnosti Arsen, čija je promotorica Ana Rucner zasvirala na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja. Organizatori su Ravnateljstvo policije MUP-a i Policijska uprava šibensko-kninska u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta grada Šibenika te Tvrđava kulture Šibenik. Programu je prisustvovala i naša škola koju su predstavljale stručne suradnice, pedagoginja Anita Pavletić i psihologinja Marijana Mijat.

Prikazan je emotivni film "Od strahote do ljepote", a zatim je uslijedio glazbeno-dramski program "Ni jedna žrtva više". Uz Anu Rucner nastupila je Policijska klapa sv. Mihovil, akademske dramske umjetnice Perica Martinović i Franka Klarić te Dramski studio "Ivana Jelić" iz HNK Šibenik.

Kampanja "Manje oružja, manje tragedija", preventivna je kampanja Ministarstva unutarnjih poslova, usmjerena na senzibilizaciju javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija, a koja se provodi od 2007. godine.

PROGRAMI